|
עדי שילון מנדבת מתכון טארט טאטאן לחג
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('5bb1a8fa-79b0-4192-9cb8-3c91e6ae1c52','/dyncontent/2025/12/10/00ac576d-0c02-4279-ae36-942d15c29e0b.jpg',20091,'באנר כתבה האקדמית רמת גן ',525,78,true,54086,'Image','');},10],[function() {setImageBanner('5bb1a8fa-79b0-4192-9cb8-3c91e6ae1c52','/dyncontent/2025/11/16/141cef77-9ec5-4d1e-a8d9-3da2aeb4304a.jpg',20432,'סופר פארם כתבה',525,78,true,54086,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('5bb1a8fa-79b0-4192-9cb8-3c91e6ae1c52','/dyncontent/2025/11/25/eb213171-b060-4b0c-8a3f-0d6f4686f018.jpg',20484,'אמנות לחימה באנר כתבה',525,78,true,54086,'Image','');},15]]);})
מתכון מנצח של טארט טאטאן שיהיה מושלם בשולחן החג:
רכיבים: - 10 תפוחים מזן גולדן דלישס
- 150 גרם סוכר
- 100 גרם חמאה
- 300 גרם בצק עלים איכותי
אופן הכנה:
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('62d36ee1-0f42-4b0b-afe6-99c074f193c8','/dyncontent/2025/11/10/1f468d51-cae3-483e-8ce8-a633b9ae5131.jpg',20351,'באנר כתבה פלאפל',510,80,true,54087,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('62d36ee1-0f42-4b0b-afe6-99c074f193c8','/dyncontent/2025/10/19/b825bae7-838a-47c5-9337-6570dd6ffcc9.jpg',20237,'הובלות באנר כתבה פנימי',510,80,true,54087,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('62d36ee1-0f42-4b0b-afe6-99c074f193c8','/dyncontent/2025/11/25/eb213171-b060-4b0c-8a3f-0d6f4686f018.jpg',20484,'אמנות לחימה באנר כתבה',510,80,true,54087,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('62d36ee1-0f42-4b0b-afe6-99c074f193c8','/dyncontent/2025/12/15/eb7d31ee-04e8-42ad-97bb-2de070d74f71.jpg',20326,'באנר כתבה פילטיס',510,80,true,54087,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('62d36ee1-0f42-4b0b-afe6-99c074f193c8','/dyncontent/2025/4/17/f27125d5-793a-479a-8798-61f6f5c641fc.jpg',20272,'סופר פארם באנר כתבה',510,80,true,54087,'Image','');},15]]);})- קולפים את התפוחים, חוצים ומסירים את הגרעינים בעזרת כף פריזיאן.
- ממיסים את הסוכר במחבת (בקוטר 25-26 ס"מ עם ידית מתכת) לקרמל.
- מכבים את האש, מוסיפים את החמאה, ומערבבים עם כף עץ עד שהחמאה נמסה.
- מסדרים את חצאי התפוחים על הקרמל בצורה מעגלית, כאשר הם "עומדים" על הקצה ולא שוכבים על הצד החתוך.
- מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 40 דקות.
- מרדדים את בצק העלים לקוטר של 30 ס"מ ומעבירים למקפיא.
- מוציאים את המחבת מהתנור ומניחים לתפוחים להתקרר כ-5 דקות.
- מכסים את התפוחים בבצק המרודד והמצונן, ודוחפים בעדינות את קצוות הבצק בין התפוחים לדפנות המחבת.
- מחזירים לתנור בחום 180 מעלות ואופים 20-30 דקות, עד שהבצק אפוי ושחום.
- מוציאים מהתנור ושומרים כך עד להגשה.
- מניחים את המחבת על אש בינונית ומצמצמים את הנוזלים שנוצרו בתהליך האפייה, תוך ניעור קל של המחבת כדי לוודא שהתפוחים לא נדבקים.
- כאשר אין יותר נוזלים, מסירים מהאש ומניחים צלחת הגשה שטוחה מעל המחבת.
- הופכים בזהירות בעזרת מגבת מטבח ומגישים לצד גלידה או קצפת לא ממותקת.
|
|
|
|